Bezoek en openingstijden

  • Amersfoort

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Euroweg 1, 3825 HA Amersfoort
    • Meer info en openingstijden
  • Duiven

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Cartograaf 14, 6921 EZ Duiven
    • Meer info en openingstijden
  • Garage Zaandam (outlet)

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Stormhoek 20, 1506 SW Zaandam
    • Meer info en openingstijden
  • Sliedrecht

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 17:00 uur
    • Leeghwaterstraat 69, 3364 AE Sliedrecht
    • Meer info en openingstijden
  • Zaandam

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Pieter Ghijsenlaan 14b, 1506 PV Zaandam
    • Meer info en openingstijden
  • Maastricht

      • Maandag 12:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag Gesloten
    • Sphinxcour 5, 6211 XZ Maastricht
    • Meer info en openingstijden
Winkels
pin
Recepten

Warme winterse quiches

Voor je het weet dalen de temperaturen en is het vóór het avondeten al donker. Niet getreurd, want met zacht kaarslicht en warme winterse gerechten op tafel maak je van iedere avond een feestje. Stook de oven op, begin met kokkerellen en geniet van een overheerlijke warme quiche! 

Quiche met wilde spinazie en feta

  • 1 rol vers bladerdeeg (diepvriesplakjes kan natuurlijk ook)
  • 400 gr verse wilde spinazie
  • 75 gr half zongedroogde tomaatje
  • 25 gr pijnboompitten
  • 150 gr feta
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • 125 ml room
  • 4 eieren
  • 1 teen knoflook
  • chilipoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ronde springvorm- of quiche vorm in (24 cm). Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak en bekleed de vorm hiermee. Roerbak de wilde spinazie in een klein scheutje olijfolie tot deze geslonken is. Laat het uitlekken in een zeef en snijd de spinazie vervolgens grof. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een koekenpan. Goed opletten, want ze verbranden snel! Zodra ze geroosterd zijn zet je ze even aan de kant. Mix de eieren, room, geperste knoflook, snufje chilipeper en wat peper en zout naar smaak tot een glad mengsel. Snijd de feta en zongedroogde tomaten in kleine stukjes.  Meng de spinazie met alle andere ingredienten en giet het mengsel in de ovenschaal. Strooi de belegen kaas eroverheen en bak de quiche in de oven op 200 graden tot deze goudbruin is.  

Quiche met gorgonzola en vijgen

  • 5-6 grote verse vijgen
  • 50 gram walnoten
  • 1 rol vers bladerdeeg (diepvriesplakjes kan natuurlijk ook)
  • 125 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 100 gram gorgonzola

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ronde springvorm- of quiche vorm in (24 cm). Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak en bekleed de vorm hiermee. Snijd het overtollige bladerdeeg mooi recht rondom af. Hak de walnoten grof. Snijd de vijgen in tweeën. Klop de eieren met de slagroom los met een garde. Voeg de gorgonzola in kleine stukjes toe en klop deze er ook goed doorheen. Voeg wat peper toe en wat zout toe (pas op! het wordt al vrij zout door de gorgonzola). Voeg de walnoten toe aan het eimengsel. Verdeel het eimengsel over de bodem van de taart. Plaats de halve vijgen in een cirkel over de bodem van de quiche, met de bolle kanten naar beneden. Zet de quiche in het midden van de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Meer over recept & raw places

Recepten

Pigs in a blanket

Iets makkelijks voor de kids (of gewoon lekker voor jezelf) tijdens kerst? Deze mini worstenbroodjes zijn super eenvoudig te maken en altijd een succes!
Trendateliers

The green country

Je kent ze wel; van die jaloersmakende landhuizen midden in het groen. Het soort waarvan je stiekem droomt dat je er ooit zelf in mag wonen. We kunnen je helaas niet aan zo’n prachtig pand helpen, maar we laten je wél zien hoe je zelf die chique stijl in huis haalt. Warme,...
Keukens

Warm & Unique

Deze keuken is een combinatie van onze eigen Loods 5 kleur 'Industrial Green' en noten fineer. Een stoere keuken met een warme uitstraling. Een leuk detail zijn de leren handgrepen!
Recepten

Plaattaart met paddestoelen

Na een frisse winterwandeling is het lekker om thuis even op te warmen. Plof op de bank of bij de haard met een groot stuk van deze rijke plaattaart en je ben in een mum van tijd weer de oude. Eet smakelijk!
Keukens

Rough & Friendly

Deze 'rough & friendly' keuken is een combinatie van mannelijke en vrouwelijke elementen. Door stoere materialen als beton en gespleten eiken te gebruiken, vorm je een stoere basis. Vervolgens kleed je deze basis aan met mooie pastelkleuren om een zacht accent toe te voegen en...
Recepten

Handmade Mochi

Mochi zijn Japanse rijstcakejes, gemaakt van kleefrijst. Omdat de smaak van de mochi neutraal is, kun je variëren met allerlei vullingen en toppings. Zelf aan de slag gaan? Steek je handen uit de mouwen ga aan de slag! Liever een een andere smaak? Je kunt de mochi vullen met...
Recepten

Recept! Peche Melba

Ah, Peche Melba. Een recept dat niet mag ontbreken in je repertoire. Je maakt er direct indruk mee op je date, of houdt je vrienden te vriend met deze zoete klassieker. Veel werk? Valt reuze mee! We helpen je op weg!
Recepten

Bitterballen van oesterzwammen

Stoere bites horen bij de trend midnight moods. Dit recept voor bitterballen met oesterzwammen past hier perfect bij, vooral met de bijzondere smaak van koffiemayonaise!
Recepten

Blini's met zalm en rode bietencrème

Als jij het lef hebt om jouw huis in te richten volgens de trend funky animal, dan zijn deze hapjes echt iets voor jou! Blini's met kleur en pit! Op een kleurrijk gedekte tafel met allerlei prints, steel jij de show.
Interviews

Boswachter Rien de Vries

Het is misschien wel het meest romantische beroep ter wereld; boswachter! We spreken Rien de Vries, boswachter publiek bij natuurgebied Gooi en Kennemerland. Visualiseer een boshut, denk er een tweed kostuum bij en vooruit, een grote snor én baard! Of zou het anno 2021 toch...